Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 4027

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen aikeissa ostaa 2-3 vuotta vanhan Mazda kuutosen. Classic varustelutasoon ei kuulu penkinlämmittimiä. Esitteissä sanotaan ettei sitä ole saatavissakaan Classiceihin, mutta lisävarusteluettelossa se taas mainitaan Classiceihin sopivaksi. Voiko siis penkinlämmittimen laittaa parisen vuotta vanhaan autoon?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllähän istuinlämmittimet voi asentaa miltei mihin istuimeen tahansa. Verhouskangas vain irti, vastukset istuintyynyn sekä selkänojan vaahtomuovipinnan päälle ja verhoukset takaisin paikoilleen. Vastukset pitää kiinnittää siten, etteivät ne joudu venytyksen kohteeksi vaan pääsevät liikkumaan istuin- ja selkänojatyynyihin nähden. Muuten ne repeytyvät rikki.

Nuo asennushommat kannattaa jättää ammattitaitoisen autoverhoilijan tehtäväksi. Lopputulos on silloin kunnollinen, ja homma tulee kuitenkin halvemmaksi, koska se tulee kerrasta kuntoon. Sähköasennuksetkin kannattaa tehdä asiallisesti. Johtimet asiallisesti paikoilleen, kunnolliset kytkimet lämmittimille oikeisiin paikkoihin ja sulakkeetkin kuntoon. Silloin homma on kuin tehtaasta peräisin ja toimii hyvin.

Julkaistu: 22.1.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.