Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3995

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minulla on -99 corolla 1.6. Valitin takuuaikana ohjausakselilta kuuluvasta kolinasta kuoppaisella tiellä ajettaessa. Toyota-korjaamon huoltoesimies kävi koeajamassa aauton ja sanoi stereon liitännän kolisevan kojetaulun sisällä.

Valitin viasta vielä myöhemminkin, mutta sitä ei löytynyt, kunnes esitin itse huoltomiehelle, että hammastanko luultavasti kolisee. Huoltomies totesi vian todellakin olevan ko. kohteessa. Takuuaika on kuitenkin jo mennyt umpeen. Onko myyjäliike tai huoltokorjaamo vielä velvollinen korjaamaan vian takuuajan umpeuduttua?

Näytä vastaus

Vastaus:

Asia on periaatteessa aivan selvä. Jos viasta on valitettu takuuaikana, takuun antajan pitää se korjata, tapahtuu se korjaaminen sitten vaikka viiden vuoden päästä.

Ongelmana vain on, että se ajoissa valittaminen pitää pystyä näyttämään toteen jollakin tavalla. Jos asia on kirjattu esimerkiksi huollon työmääräykseen, silloin asiasta tuskin syntyy suurempaa kiistaa.

Julkaistu: 2.1.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.