Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3970

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tuohon Sepon kysymykseen: “Luin noita tyyppivikoja ja sain käsityksen että sinulla on ford mondeo?? …”

Tarkoitin tosiaan, että 90-luvun Mondeot oli erilaisia, Sepollahan oli kait vaihtoehtona myös 90-lukunen. Ne, siis 90-luvun Mondeot, ovat erillaisia kuin 00-luvun Mondeot. Niissä suojakumit ja saranat kestää paremmin, ei ole kittiongelmia ja niitä on ollut rumpujarruilla, siis TOSIAAN 90-lukusissa eli -93 lähtien, en tosiaan tiedä missä vuosimalleissa nuo asiat on korjattu (lue pilattu). Jokohan ilmaisin asian oikein?

Näytä vastaus

Vastaus:

Luin viestisi uudelleen, ja kyllä siinä oli käynyt niin, että minä olin pikaisen vilkaisun jälkeen tulkinnut viestisi väärin. Noinhan siinä sanottiin, eikä suinkaan kehuttu uutta mallia.

En kuitenkaan ylistäisi niidenkään nivelten suojuksia. Kuten muistanet, toimme Saksasta vuoden 1999 mallisen Mondeon, ja kyllä senkin nivelistä pyrkivät rasvat ulos. Niissä ei ollut mitään erillisiä korokepaloja ulkopinnan syvennyksissä, niiltä kohdin suojakumi oli paksumpi. Rakenne oli siis sama kuin uudemmissakin.

Rumpujarruja niissä vanhoissa 1,8-litraisissa tosiaan oli, mutta jo kaksilitraisissa oli takana levyt. Vissiin ne tehot uuden Duratec-moottorin myötä kipusivat jonkin maagisen rajan yli, ja ehkä tämä johti levyjarrujen käyttöön 1,8-litraisissakin.

Julkaistu: 11.12.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.