Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3963

Tapio Ketonen

Kysymys:

Jouni Laukkasen Esko-ongelmaan. Luultavasti kolisee alatukivarren takapusla tai “hela” kuten on kait tarvikenimenä. Jos lisäksi vetelee kiihdytyksessä toiseen suuntaan ja moottorijarrutuksessa toiseen (eri-) suuntaan, niin se on etupusla (hela), tietenkin voi olla molemmatkin.

Takimmainen voi lähtä “läskeineen” irti, eli kumi irtoaa kupista kokonaan, varsinkin jos vetää paljon kärryä isolla aisapainolla, eli keula on keveänä. Alapallo ja raidetangon pää ei niin herkästi kolise jos ei ole ihan lopussa, yleensä huomauttavat katsastuksessa ennen “loppua”. Koliseehan ne kuluneet “koiranluutkin”, mutta nehän oli vaihdettu.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kiitoksia Joxalle aika hyvästä vinkistä! Puslien eli helojen kuntoa voi kokeilla heiluttelemalla tukivartta vaikkapa rengasraudan avulla. Käytännössä eli ajon aikana esiintyvät voimat ovat aika suuria, joten pelkkä käsin kokeileminen ei välttämättä riitä.

Julkaistu: 9.12.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.