Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3948

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kaitsulla oli ongelma Accordin kanssa: sammuu kun on ajettu vähän matkaa. Mulla oli samantyyppinen vika 86EXi:ssä. Mittailin (ohmi) ruiskun antureita, ja jäähd.nesteen anturi paljastui vialliseksi (80e). Anturit on uudemmissa entistä ahtaammissa paikoissa, joten voi olla hankalaa. Merkkiliikkeen diagnoosipistoke?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuo voisi olla mahdollinen syy temppuiluun. Anturien antama tieto ohjaa ruiskutusta, joten väärä tieto saa aikaan ihmeellisiä asioita. Diagnoosipistokkeesta tuskin pystyy mittaamaan tai selvittämään anturien toimintaa. Korkeintaan sieltä voi selvitä jokin anturivikaan viittaava vikakoodi. Uudemmissa autoissa toiminnot perustuvat entistä enemmän tietotekniikkaan, ja diagnosointiin tarvitaan testeri, jossa on kyseisen mallin tutkimiseen tarvittava ohjelma. Melkeinpä jää tee itse -miehiltä tutkimatta.

Julkaistu: 1.12.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.