Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3936

Tapio Ketonen

Kysymys:

Vaihdoin taannoin autooni jouset, auto on merkkiä ja mallia Toyota Camry 2,0 GLi -89. Jousien vaihdon jälkeen lähdin koeajamaan autoa ja huomasin kolinaa keulasta. Eli vasemmalle käännettäessä kuuluu oikealta iskunvaimentimen tienoolta kolinaa ja päinvastoin.

Uudet jouset, jotka vaihdoin eivät olleet aivan symmetriset yläosasta verrattuna vanhoihin. Mistä moinen kolina voi johtua, onko mahdollista että jouset pääsevät jostain syystä pyörimään ja aiheuttamaan kolinaa?

Näytä vastaus

Vastaus:

En usko pyörimiseen, kyllähän ne varmaan ovat aika kovassa puristuksessa. Mutta jos muodossa on eroa, jouset voivat ottaa kiinni johonkin. Voi myös olla, että kokosit joustintukien yläpäät jotenkin väärin, ja nyt jokin osa osuu koriin, kun pyörät ovat käännettyinä.

Et kertonut, missä vaiheessa kolina esiintyy, mutta vika voi olla myös kääntölaakeroinnissa, jos ääni tulee vaikkapa paikallaankin käännettäessä.

Julkaistu: 29.11.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.