Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3925

Kysy autoista - kysymys 3925

Tapio Ketonen

Kysymys:

Venetrailerin vetämisen kannalta, millainen alustarakenne ja muut ratkaisut tarjoaisivat parhaat ajo- ym. ominaisuudet. Tähtäimessä pienehkön city-maasturin osto, jotta vene nousisi paremmin jyrkemmistä soraluiskistakin ylös. Nykyinen Saab 9000 erinomainen ajettava vetoautona maantiellä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Periaatteessa perävaunun vetämisen kannalta on eduksi mahdollisimman pieni takaylitys ja tanakasti tuettu taka-akseli. Citymaastureissakin nuo ehdot yleensä täyttyvät. Takajousituskin saisi olla tavallista tanakampi, esimerkiksi automaattinen tasonsäätö voisi tehdä menosta vakaampaa. Se ei kuitenkaan ole välttämätön, jos kyydissä ei ole mikään kovin suuri laiva.

Niiden luiskien kannalta citymaastureissa on yksi puute. Niissä ei yleensä ole maastovaihteita, mutta onneksi ykkösvaihde sentään on yleensä hitaampi kuin henkilöautoissa yleensä. Toki neliveto auttaa merkittävästi, joten ilman maastovaihteitakin pärjännee, kunhan ei siirrellä laivoja.

Julkaistu: 25.11.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.