Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3917

Tapio Ketonen

Kysymys:

Golf Variant 1.4. MA-aamuna öljyt pihalle mittatikun reiästä. Takuu ei enää voimassa(-01 malli). Voiko vaatia maahantuojalta vian korjaamista. Luin jostain jutusta Saksassa, jossa volkkareista oli tullut öljyt pihalle, oli painettu menemään ja koneet leikanneet kiinni. Itselläni öljynpainevalo alko hälyttää, tarkistin tilanteen ja lisäsin välittömästi öljyä. Mistä asiaan voi reklamoida. Tarkennuksena vielä, että en ostanut autoa käytettynä liikkeestä, vaan yksityiseltä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyseessä on Volkswagenin 1,4-moottorin tyyppivika, huohotin jäätyy. Kun kaasut eivät pääse ulos, kampikammioon syntyy painetta, ja se ajaa öljyt ulos.

Asiasta nousi pari vuotta sitten Saksassa suuri kohu, ja tehdas lupasi hätäpäissään, että tältä osin tehtaan takuu on jatkettu kymmenen vuoden pituiseksi. Eli autosi siis on edelleen takuun piirissä, vaikka VV-Auto Oy pyrkiikin pitämään asian salassa.

Asian korjaamiseksi autoihin on asennettu lämmitettäviä huohottimia. Lämmitys estää huohotinta tukkeutumasta. Otapa asiassa yhteyttä VW-korjaamoon.

Julkaistu: 23.11.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.