Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3892

Kysy autoista - kysymys 3892

Tapio Ketonen

Kysymys:

Omistan -98 Fiat Bravan 1,4, 12v koneella. Varsinkin kylmänä käynnistettäessä on venttiilien nakutus huomattavaa. Nakutus on ollut mielestäni kovempaa, kuin esimerkiksi viime talvena. Varoitusvaloja ei ole ilmestynyt. Ymmärtääkseni venttiilit ovat hydr. säätyvät. Autolla on ajettu n.190000km. Syytä kyseiselle, mikä auttaa, auton vaihto?

Näytä vastaus

Vastaus:

Auton vaihto tietenkin auttaa, mutta jos et halua sitä tehdä, voisit kokeilla ensiksi venttiilinnostimien puhdistamista. Ääni nimittäin tulee todennäköisesti siitä, että hydrauliset venttiilinnostimet ovat jumittuneet, eivätkä välykset pääsekään säätymään kuten pitäisi.

Puhdistus voisi onnistua Forte-käsittelyllä konetta avaamatta. Jos kone elikkä venttiilikoneisto joudutaan avaamaan, saattaisi olla järkevää vaihtaa suoraan ne venttiilinnostimet. Työkustannusten takia tuskin kannattaa kokeilla, riittäisikö nostimien puhdistaminen liuotinaineessa pesemällä.

Julkaistu: 16.11.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.