Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3875

Kysymys:

Puolitoistavuotiaan autoni ilmastointilaitteen paneelin taustavalo alkoi sammuilemaan. Oireet viittasivat kosketushäiriöön, sillä valon sai vilkkumaan kääntämällä puhallusnopeussäädintä. Koska takuu oli vielä voimassa en viitsinyt itse alkaa avaamaan kojelaudan paneeleja.

Pikahuollossa diagnosoitiin viaksi viallinen paneelia valaiseva lamppu (hassua, että hehkulankainen lamppu olisi rikki ja silti toimisi aina välillä), ja koska kyseessä siis oli kuluva osa, sain maksettavakseni lampun hinnan (50 cnt) + huoltotyön (15 €).

Loppusumma ei maailmaani kaada, mutta kunhan kysäisen mielipidettäsi, että eiköhän takuuseen kuitenkin kuuluisi kosketushäiriöistä kärsivien osien (tässä tapauksessa ilmeisesti irti karanneen lampun) takaisin kiinnittäminen?

Näytä vastaus

Vastaus:

Niin, periaatteessa tietenkin jos vika oli kosketushäiriö, niin sen kait pitäisi kuulua takuun piiriin. Mutta jos polttimossa olikin hehkulanka irti, ja se aina välillä kosketti ja välillä ei, silloin kyseessä oli polttimovika. Vaikeita nuo rajanvedot.

Julkaistu: 9.11.2004