Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3872

Tapio Ketonen

Kysymys:

pitääkö paikkansa että bmw:ssä joissa digimittari pystyy tarkistamaan alkuperäisen km määrän. kokeilin 99vm 318 tuonti bmw:hen ja mittari lukema on 124000 mutta kun laittaa virran päälle ja painaa trippi mittari pohjaan ja käyttää virran pois ja takaisin päälle pitäen trippaus nuppia pohjassa tulee näytölle 379000km ja muitakin lukemia juoksee. en kyllä keksi mikä muu km lukema se voisi olla. että voiko noin helposti tarkistaa onko nollattu vai ruuvattu. kysy jos haluat lisätietoja.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tiettävästi näin on. Pitää tarkistaa asia vielä maahantuojalta, mutta BMW on tehnyt paljon töitä sen eteen, että mittarinruuvaajien touhut voitaisiin paljastaa. Uusimpien Bemarien mittarit ovat tiettävästi netissä palvelujaan kauppaaville ruuvajille ainakin tositaiseksi olleet ylivoimaisia.

Tuo 378 000 km tuntuu aika rankalta määrältä, mutta on toki mahdollista.

Olen kuullut, että esimerkiksi Mersu Sprinterissä tuo vastaava temppu antaa näyttöön käyttötunnit. Jos tunteja on runsaasti matkalukemaan nähden, on syytä epäillä

Julkaistu: 7.11.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.