Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 387

Kysy autoista - kysymys 387

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, onko normaalia, että autoni, Peugeot 406/-98 2.1 td GW, etupyörien laakerit uusittiin: oik. 85 Tkm, vas. 125 tkm ajettuna ??Ja, että takajarrulevyt,käsijarru kokonaisuudessaan n. 156 tkm ajettuna.Ajan n. 85% maantiellä. loput taajamaalueella.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ovathan nuo laakerien iät aika lyhyitä matkoja, mutta kuitenkin sen verran pitkiä, että ei osia enää voi oikeinmillään perusteella vaatia takuunakaan. Takajarrulevyt sen sijaan ovat mielestäni kestäneet yllättävänkin pitkään.

Levyjarrut takana ovat mielestäni typerä ja tarpeeton rakenneratkaisu, joka tulee käyttäjälle kalliiksi. Ainakaan suomalaisissa olosuhteissa niistä ei ole mitään etua rumpujarruihin verrattuna. Huonosti suojatut levyjarrut kuluvat nopeammin kuin hyvin suojattuina pyörivät rumpujarrut, lisäksi levyjarrujen palat tuppaavat juuttumaan kiinni, jolloin ne hankaavat ja kuluttavat levyjä. Valitettavasti levyt ovat takanakin yleistyneet ja ovat jo miltei kaikissa uusissa malleissa.

Julkaistu: 7.7.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.