Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3861

Kysy autoista - kysymys 3861

Tapio Ketonen

Kysymys:

-01 mondeossa vilkkuu ajovalot ja mittarivalot kun kone käy tyhjänkäynnilä, vaikka kaikki sähköäkuluttavat toiminnot on kytketty pois. Autossa on Defan lohkolämppäri ajastimella, mistä näkyy myös latausjännite, se vispaa 14,1-14,4 välillä. Missä vika?

Kysymys no2: Samaisessa autossa jähdyttäjä flekti käy todella usein, myös nyt vaikka lämpötila lähentelee nollaa. A/C ei ole käytetty, ja lämpötilamittari käyttäytyy ihan normaalisti, eli kiipeää aika nopsasti normaalilämpötilalle (mittarin keskelle) ja pysyy siinä kuin liimattu koko ajon aikana. Onko normaalia?

Näytä vastaus

Vastaus:

Mondeon valot vilkkuvat aivan yleisesti, katselin juuri sitä ilmiötä itsekin ajaessani saman ikäisellä Mondeolla töistä kotiin. Ilmiö esiintyi myös Kestotestiautossamme.

Syy on tietenkin jännitesäätimen toiminnassa. Mutta toisaalta; ainakaan minä en ole havainnut, että ilmiöstä olisi ollut mitään käytännössä ilmi tulevaa haittaa. Niinpä siedän tuon vilkutuksen paljon mieluummin kuin Mondeon ennen aikojaan väljistyvät kuskin oven saranat tai ovien alareunojen pahan ruostumisen.

Tuskinpa flekti käy auton liikkuessa. Tuuletin haistelee jäähdyttimen alaosan lämpötilaa, ja jos auto seisoo paikoillaan, neste ei jäähdy riittävästi kulkiessaan jäähdyttimen läpi. Arvelisin, että tuo ilmiö esiintyy muissakin Mondeoissa kuin sinun ja minun.

Julkaistu: 4.11.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.