Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3852

Kysy autoista - kysymys 3852

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ajamisen iloa, mutta ei passaa ajaa paljon.Asiaan: Autoni ensirekisteröintipäivä 1.3.2002 Bmw 330DA touring ja huollon yhteydessä takuuseen vaihdettiin Espoon Laakkosella alatukivarret pallonivelineen, kun ajokilometrejä oli 118tkm ja Syyskuussa 2004 normaalihuollon yhteydessä kun ajokilometrejä oli noin 163tkm niin sama osa, mutta takuu umpeutui 1.3.2004. Alkuperäiset alatukivarret siis kestivät 118tkm ja takuuseen vaihdetut 45tkm.

Huolto sanoi kysyvänsä maahantuonnin mielipidettä, mutta takuulla ei ole takuuta, eli saan laskun lähipäivinä kyseisestä työstä tarvikkeineen. Olen myyntiedustaja ja muuten ollut autoon tyytyväinen, mutta en taida päätyä seuraavaksi niin ajamisen ilon puolesta toitottavan merkkiin, koska maahantuonnin yksi kommentti oli huoltotöiden vastaanottajan mukaan, että niin paljon kilometrejäkin…

Muistan syyskuussa, kun jäin odottamaan auton huollon ajaksi ja asentaja tuli kysymään, että saako alatukivarret vaihtaa? Sanoin, että justiinhan ne vaihdettiin niin asentajan kommentti oli, että joo pitäshän niitten pidempään kestää, mutta ei niin ei. Nyt jos ja kun maksan laskun, niin alatukivarsilla on taas takuu 2 vuotta ilman kilometrirajoitusta.

Hassulta tuntuu, mutta meneekö takuuasiat tosiaan näin. Maksatetaan kerran käyttäjällä tyyppivika ja sitten saa taas takuuta…

Näytä vastaus

Vastaus:

Bemarin alatukivarret ovat aivan yleisesti tunnettu tyyppivika, niitä on vaihdettu jopa alle 40 000 km ajettuihin autoihinkin. Mutta kun BMW-käyttäjät ovat autoihinsa niin tyytyväisiä, eikä autoissa kuulemma ole vikoja, asiasta ei ole juuri kukaan valittanut! Niinpä asiasta ei ole pidetty suurempaa julkista haloota.

Kahden vuoden takuu ilman km-rajaa uusille tukivarsille on aika reilun tuntuinen tarjous. Onhan autolla periaatteessa ajettu ensimmäisillä tukivarsilla 163 tuhatta, vasta tuossa vaiheessa homma alkoi käydä käyttäjän kukkarolle. Jos tuosta taas pääsee kaksi vuotta eteenpäin, niin ei homma kovin kalliiksi tule. Ja pitäähän siitä aamisen ilosta maksaakin!

Toki on niin, että jos automerkki olisi valittu toisin (huomatkaa siis: minä EN käyttänyt sanaa fiksummin), alatukivarsille ei tarvitsisi tehdä yhtään mitään esimerkiksi kymmenen vuoden käytön aikana. Sellaisiakin autoja on!

Julkaistu: 1.11.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.