Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3851

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko tietoa kuinka kauan keskimäärin autoverovalituksen käsittely Tullissa/Helsingin hallinto-oikeudessa kestää?

Näytä vastaus

Vastaus:

Suurin osa vanhoista valituksista käsitellään Tullissa. Käsittelyn jälkeen uusi päätös tulee asiakkaalle postissa, ja jos se kelpaa, homma on sitten ohi. Vasta uusi valitus menee hallinto-oikeudelle. Sielläkin aikaa kuluu melkoisesti.

Tullin käsittelykin vie aikansa. Keväällä 2000 tehty valituksemme tuolloin tuomamme Mersun verosta tuli Tullin oikaisu viime maaliskuussa, eli miltei neljän vuoden päästä. Kaikkiaan siis verosta valittaminen on vuosien prosessi. Ilmeisesti suma on kuitenkin pikkuhiljaa purkautumassa, joten päätöksiä tulee jatkosa nopeammin.

Nykyisin väärällä veropäätöksellä ei pääse enää edes ansaitsemaan. Mersun verosta palautettiin 4 666,71 euroa, ja tilille tuli 6 340,85 euroa. Korkoa siis kertyi hieman vajaan neljän vuoden ajalta 1 674,14 euroa. Vuosikorko oli 9 %. Tuollaista tuottoa ei ole vuosiin saanut mistään.

Syyskuun alusta tuo korko aleni 0,5 prosenttiin. Onhan sekin toki parempi kuin pankkien käyttelytilleille maksama 0-0,4 %.

Julkaistu: 1.11.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.