Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 385

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tämä ei ole kysymys, mutta käykääpä katsomassa sivua www.gigapower.org. Siellä löytyy mielenkiintoista asiaa SuperFuelMAX -nimisestä laitteesta. Skeptikkona ja realistina ajattelin homman olevan huuhaata ja selvää ostos-tv -kamaa, kunnes luin testituloksia tarkemmin.

Laite olisi helppo testata…

PS.TUULILASIssa on ko. laitteen mainoksia.

Näytä vastaus

Vastaus:

Minun mielestäni ensivaikutelmaasi kannattaa luottaa. Noita testituloksia saa maailmalta aivan sellaisia kuin haluaa. Vasta sitten, kun jokin todella luotettava taho toteaa, että nuo laitteet todella säästävät, sitten on syytä muuttaa kantaa.

Tuulilasissa saa vapaasti mainostaa suunnilleen millaisia laitteita tahansa Emme ota kantaa asiaan niin kauan, kun kyseessä ei ole laiton toiminta. Ko. laitteiden toimintaselostukset ovat sellasita teknistä stiiknafuuliaa, että hyvä jos niiden laatija tekstiin uskoo.

Tunnustan suoraan, että meidän resurssimme eivät riitä tällaisten ihmelatiteiden perusteelliseen testaamiseen. Uskoisin kuitenkin, että autotehtaat ovat tämänkin tehneet.

Ja kuten olen ennenkin kertonut, mielipiteeni on, että ainakin jos minä keksisin laitteen, joka todella kiistatta pystyy siihen, mitä näille luvataan, niin en minä yrittäisi kaupitella niitä lisälaitteiksi netin, lehti-ilmoitusten tai tavaratalojen kautta suoraan kuluttajille. Ehei, minä ottaisin testituloksineni yhteyttä GM:ään, Fordiin, Toyotaan, Volkswageniin – yleensä johonkin suureen autonvalmistajaan ja tarjoisin heille yksinoikeutta patentoimaani keksintöön. Itse siirtyisin laskemaan rahoja jonnekin lämpimään paikkaan palmupuun alle! Autonvalmistajan kannattaisi maksaa moisesta miltei mitä tahansa, se antaisi ylivertaisen kilpailuedun.

Julkaistu: 7.7.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.