Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3831

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kiitos viime vastauksesta. Kyseessä on edelleen sama Opel Astra -95 ja asennan siihen Panasonicin soittimen (sopiiko se siihen) lisäksi vahvistimen.

Onko olemassa reikää josta saa johdon läpi konehuoneesta auton sisätilaan? Jos on niin missä kohtaa se sijaitsee ja onnistuuko kyseinen homma (siis akun navasta johto vahvistimeen takakonttiin helposti)?

Näytä vastaus

Vastaus:

Eiköhän Panasonic sovi Astraan, ilmeisesti tarvitset johtoihin sen välikappaleen.

Pannuhuoneen ja kabiinin välille ei kannata porata uusia reikiä. Yleensä yhtä johtoa varten löytyy johdinsarjojen läpivienneistä sen verran tilaa, että johdinkimpun vierestä saa pujotetuksi johdon. Mutta tutki hyvä mies sitä autoasi ja käytä järkeä, sillähän tuo asia ratkeaa!

Akku ei kuitenkaan ole yleensä viisain paikka liittää sähköjohtimia. Parempi olisi etsiä sopiva liitäntäpiste kojelaudan alta tai sulakerasialta. Mutta tietenkin jos aiot laittaa sellaiset vehkeet, että naapurikylässäkin kuuluu, niin silloin toki virtasyötönkin pitää ola jykevää luokkaa. Muista kuitenkin laittaa sinne mahdollisimman lähelle akkua sulake, ettei oikosulun sattuessa pääse tulemaan suurempia vahinkoja.

Julkaistu: 27.10.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.