Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3803

Kysy autoista - kysymys 3803

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kun EU4- päästönormit ovat tulossa voimaan vuoden 2005 alusta alkaen, moniin uusiin dieselmoottorisiin autoihin tulee joko vakio- tai lisävarusteeksi hiukkassuodatin katalysaattorin lisäksi. Olen toisaalta kiinnostunut myös biodieselin käytöstä polttoaineena.

Miten näiden kahden asian yhdistäminen onnistuu, eli voiko biodieselin käytöllä vahingoittaa tai mahdollisesti edistää hiukkassuotimen toimintaa vai välittääkö suodatin biodieselistä pätkän vertaa? Itse en ole onnistunut vastausta löytämään ja auton vaihto on ajankohtainen puolen vuoden sisällä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Google-hakukone antoi hakusanoilla biodiesel ja Partikelfilter 639 sivua,joista heti ensimmäisellä kerrottiin, että markkinoilla ei vielä ole yhtään automallia, jossa olisi hiukkassuodatin ja jossa saisi käyttää biodieseliä. Asiaa kuulemma tutkitaan, asialla ovat nimekkäät hiukkassuodattimien valmistajat. Tuloksia odotetaan kuumeisesti.

Eli ainakaan toistaiseksi nuo kaksi eivät sovi ainakaan virallisesti yhteen. En jaksanut etsiä tietoja siitä, mitä haittoja biodoeselin käytöstä voisi olla suodattimille, mutta ehkä sitäkin tietoa löytyy. Mutta toimii se Google sinunkin koneellasi!

Julkaistu: 20.10.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.