Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 38

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mistähän saisin tietää montako kpl esim. BMW X5 tai Mersun ML on rekisteröity tänä ja viime vuonna?? Tai yleensäkin tilastoja automalleittain..

Näytä vastaus

Vastaus:

Surffaile Ajoneuvohallintokeskuksen sivuille osoitteeseen www.ake.fi. Avaussivun vasemmassa reunassa on kohta Tietopalvelu ja tilastot. Kohdistimen vieminen sen päälle avaa pikkuikkunan, josta valitaan alin kohta eli Tilastot. joka avaa uuden ikkunan. Yläreunassa on painike Ajoneuvotilastot, joka vie ajonevotilastojen etusivulle. Sieltä valitaan linkki Ensirekisteröintitilastot, se vie sivulle, joka on otsikoitu Kansalaispalvelut – Ensirekisteröintitilastot. Tämän sivun alalaidassa on linkki Laajemmat ensirekisteröinti tilastot (juuri näin eli väärin kirjoitettuna!). No, kirjoitusasusta huolimatta se vie TietoEnatorin Strada-tietopalveluun. Sieltä löytyvät ensirekisteröintitiedot kuukausittain aina tammikuusta 1999 alkaen. Vuositilaston kasaaminen edellyttää siis jonkin verran yhteenlaskua.

Toki tuonne pääsee suoraankin, mutta ei ole oikein hyvien tapojen mukaista linkittää suoraan alisivuille. Laitetaan nyt kuitenkin ko. tilastopalvelusivun osoite tähän, tosin ilman linkkiä: http://tilasto.tt-tietopalvelut.fi/cgi-bin/aketil.pl

Julkaistu: 15.10.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.