Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3748

Tapio Ketonen

Kysymys:

oletko unohtanut ottaa lääkkeesi ketonen? Kun puhut paskaa levyjarrujen sopimattomuudesta nykyaikaiseen henkilöauton takapyörille. Käsittämätöntä sontaa. Ehtaa bubinkulma paskaukkojen puhetta. Rumpujarrut samantien etupyörillekkin, ettei pää jäädy!!

Näytä vastaus

Vastaus:

Se lääkkeiden otto lienee unohtunut “lipposelta”. Tässä se nähdään, mitä siitä on seurannut, kun mielisairaaloita on suljettu ja potilaat on ajettu suljetuilta osastoilta maailmalle! Kaiken maailman “lipposet” krjoittelevat mitä sattuu!

Totuus on, että levyjarrut eivät Suomen mantieolosuhteissa tarjoa yhtään mitään etuja rumpujarruihin verrattuna. Nykyaikaisessa etuvetoisessa autossa etujarrut hoitavat pääosan jarrutuksesta, joten takajarrujen rasitus jää hyvin vähäiseksi. Se taas merkitsee, että levyjarrujen parhaasta ominaisuudesta eli hyvästä jäähdytyksestä ei saada mitään hyötyä. Sen sijaan kaikki huonot ominaisuudet eli lähinnä alttius roiskeille ja jäätymiselle ja näistä syistä lisääntynyt huoltotarve ovat jäljellä.

Julkaistu: 4.10.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.