Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3738

Kysymys:

Olen tilannut Hyundai Getz dieselin. Suunnittelen webaston asennuttamista siihen, koska aina ei ole sähköä saatavilla. Mieltäni askarruttaa kuitenkin, miten on kyseisen laitteeeen vikaantumisherkkyyden laita.

Ainakin kiinteistöissä käytettävät tilapäislämmittimet jotka toimivat oljyllä ovat vikaherkkiä etenkin mitä kylmemmät ja kosteammat olosuhteet ovat eli juuri silloin kun lämmitystä tarvitsisi. Onko autolämmittimissä sama ilmiö. Tyydynkö vastukseen?

Näytä vastaus

Vastaus:

Webasto – tai yhtä lailla Eberspacher, polttonestetoimisia kumpikin – ovat tietenkin herkkiä laitteita ja tästä syystä vaativat säännöllistä huoltoa. Siltikään ne eivät toimintavarmuudessa pärjää verkkosähköllä toimivalle vastukselle. Lisäongelma on myös akun varaustilan säilyminen. Lämmitin syö paljon sähköä, joten akun varaustilan säilyttäminen riittävänä on etenkin lyhyitä matkoja ajettaessa suuri ongelma.

Lämmittimien ongelmakohtia ovat polttonesteen syöttö ja hehkutulppa. Myös polttokammion karstoittuminen saattaa tuottaa hankaluuksia. Jos haluaa olla varma laitteen toiminnasta, laite kannattaa huollattaa ammattilaisella ennen talvikautta. Se ei tietenkään ole kovin halpaa, mutta eipä ole koko laitekaan halpa.

Siis jos sähköä on useimmiten saatavissa, kannattaa käyttää sitä, mutta jos mikään muu ei auta, niin silloin on hankittava Webasto tai Eberi.

Julkaistu: 30.9.2004