Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3707

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onkohan nelos-Golfissa mahdollisesti vaihdelaatikon tyyppivika? Tänään 1½-vuotias Golfini käväisi pikahuollossa, ja samalla (jälleen kerran) huomautin takeltelevasta ykkösvaihteesta (moottorijarrutuksessa ykköstä joutuu tarjoamaan hieman kovemmalla voimalla, ja välillä vaihdelaatikko kiittää ikävällä rutinalla).

“Ominaisuutta” on kokeiltu tarjota huollon korjattavaksi jo neljä kertaa, mutta vasta tänään vihdoinkin myönnettiin, että ongelmaa on, ja vika lähtee joko vaihteistoöljyn vaihdolla(!?) tai vaihteiston säädöllä. Lipsauttipa huoltomies samalla, että en ole ensimmäinen samaisesta aiheesta valittanut.

Olen tosin kokeillut kahta muutakin Golfia, joissa kummassakin vaihdekeppi toimi kuin ajatuksen voimalla, joten miten on, lienenkö vain huono-onninen manuaalisti?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuo on hyvä kysymys. Valitettavasti siihen ei saa luotettavaa vastausta maahantuojalta. Mutta ehkäpä lukijoilla on asiasta tietoa tai kokemuksia!

Julkaistu: 22.9.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.