Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3668

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mondeo 2004 Wagonin kuskipuolen etuovi pääsee liikkumaan sisempää (se kovempi) tiivistettä vasten ja tuloksena jatkuva hermoille käyvä kitinä. Huollossa säätivät ovea ja kitinä häipyi muutamaksi päiväksi. Onko neuvoja mitä voisi tehdä kun valtuutettu huoltokin nostaa kädet ylös?

Näytä vastaus

Vastaus:

Periaatteessa lukon vastakappaleen säätäminen voisi olla se oikea keino. Pitää varmistaa, että oven takapäässäkään ei ole väljyyttä. Ei nyt ole Mondeo tuossa vieressä, joten en muista, millainen rakenne on. Yleensä kyllä lukko kiilaa ovea kiinnipäin ja rakenteeseen kuuluu jokin kappale, joka kiristää lukon kanssa oven tiukasti paikoilleen.

Tilanne on kuitenkin se, että kyllä noin uudesta pelistä pitää saada kitinät pois takuutyönä. Vie auto korjaamolle ja vaadi korjaamaan. Vaadi, että jos eivät osaa itse korjata, kysyvät maahantuojalta ohjeita. Ja jos homma ei onnistu, vaadi kirjallinen lausunto, että Mondeon oven kuuluukin kitistä. Toimita se sitten tänne meille toimitukseen, niin me sitten annamme paperille julkisuutta.

Julkaistu: 12.9.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.