Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3660

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tyttäreni pyysi vaihtamaan ajovalolamppua Chrysler PT Cruiseriin ja yllätyksekseni huomasin että toimitus tapahtuu ulkokautta lokasuojan renkaan puolelta ilman työkaluja irroitettavasta luukusta. Rapainen ja kovin hankala juttu.

Mahtaako olla ainoa lajissaan kun lamppu-artikkelinne vaikeat lampun vaihdot tuntuivat olevan vielä aika helppoja tähän verrattuna? Ja kukaan ei ole vielä kylmiltään arvannut että lampun voi rengaskotelostakin vaihtaa!

Näytä vastaus

Vastaus:

Eihän tuo ole lainkaan hankalaa, jos siitä selviää ilman työkaluja, auton purkua tai muoviosien rikkoutumista! Citroën C5:n lampunvaihto talvella oli aika kiintoisa kokemus, koska käsiksi pääsemiseksi piti ensin irrottaa muovinapeilla kiinnitettyjä mouvisia paneeleita. Kiinnitysnappeja piti käydä hakemassa Vehosta kourallinen.

Renault Méganen etuvilkun polttimon vaihtamiseksi pitää valmistajan ohjeiden mukaisesti irrottaa auton suurikokoinen muovinen etupuskuri. Vastaavia esimerkkejä on vaikka kuinka paljon.

Pyöräkotelossa käynti ei Chryslerille ole uutta, esimerkiksi 300M:n akkuun pääsee ainoastaan vastaavalla tavalla eli lokasuojan sisällä olevasta luukusta käsiksi.

Julkaistu: 8.9.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.