Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3642

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen harkinnut uuteen etuvetoiseen Honda Accordiini nastattomia talvirenkaita. Autossa on ABS:t mutta ei luistonestojärjestelmiä. Pärjääkö ennakoivalla ajotyylillä pääkaupunkiseudun liikenteessä kitkarenkailla, vai onko valittava edelleen nastarengas? Rengasmerkkeinä olen ajatellut joko Nokian RSi:tä tai Continentalin ContiViking 3:sta.

Mitä mieltä olette nykyajan kitkarenkaista kokemustenne perusteella?

Näytä vastaus

Vastaus:

Nastattomilla pärjää oikein hyvin. Oikeastaan vain yksi olosuhde on sellainen, että nastattomilla ei pärjää. Se on tilanne, jolloin jääpintaiselle tielle sataa vettä. Silloin nastat olisivat tosi tarpeeseen, ilman niitä tulee äitiä ikävä. Näitä olosuhteita ei pääkaupunkiseudun pääväylillä juuri ole, hiekoitusautot ovat aika hyvin liikkeellä.

Maaseudun teillä itse henkilökohtaisesti ajan kuitenkin mieluummin nastoilla. Maalla talvinen vesisade tekee tiet niin liukkaiksi, ettei siellä pärjää edes jalkaisin. Myös tavallisella lukikelillä nastat antavat paremman tuntuman tilanteesta.

Julkaistu: 2.9.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.