Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3639

Kysy autoista - kysymys 3639

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ostan uuden ensi kuussa; mistään autoihin liittyvästä en käsitä. Mihin kaikkeen silti tulisi huomioni kiinnittyä? Eksperttiystävää ei ole. Myyjä tuntee tiedottomuuteni; myykö siksi “P—kaa”?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tärkeintä on, että valitset auton tarpeittesi mukaan. Uuden ostajana olet aika turvatussa asemassa, käytännössä et voi tehdä aivan surkeaa valintaa eli lyödä kättäsi vetelään. Valitse auto rauhassa, valitse itseäsi miellyttävä väri, harkitse, mikä on sopiva oviluku, tarvitsetko farmarin tai tila-auton, vai haluatko välttämättä sedanin. Sopivatko tavarasi (esim. lastenvaunut, harrastusvälineet) kyytiin.

Aja esittelyautolla kunnon koeajo myös maantiellä. Jos esittelyauto on kaksilitrainen ja aiot ostaa 1,4-litraisen, vaadi ajoon 1,4-litrainen. Muuten et voi tietää, riittääkö auton suorituskyky itsellesi. Jos sopivaa koeajoautoa ei löydy, vaihda liikettä. Uuden auton ostajana olet kuningas. Käytä asemaasi oikein hyväksesi.

Julkaistu: 31.8.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.