Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3631

Tapio Ketonen

Kysymys:

Vaimon Escort 1.8 -96 käynnistyy toisinaan huonosti lämpimänä. Pari kertaa ei käynnistynyt ollenkaan. Lähti kuitenkin hyvin käyntiin pienellä tönäisyllä ja mäkistartilla. Startti vaihdettu uuteen ja akunkengät putsattu. Pyörittää startatessa hyvin, mutta välillä ei edes yritä käynnistyä, mutta mäkistartilla heti kun kone vähän pyörähtää. Muuten toimii OK, ei käyntihäiriöitä. Epäilen käynnistyksen eston oikuttelua, mutta kun tönäsemällä lähtee?

Näytä vastaus

Vastaus:

Etteivät vain suuttimet vuotaisi. Se voi aiheuttaa, että seistessä imusarjaan valuu bensaa. Niinpä alkuvaiheessa seos on jo valmiiksi liian rikas, ja jos käynnistettäessä suuttimet alkavat työntää lisää bensaa, niin johan tulpat kastuvat. Jos käynnistät mäkistartilla, suihkutus ehkä käynnistyy vähän myöhemmin, ja se riittää. Tämä nyt on vain yksi arvaus.

Joskus takavuosina kohtasin sellaisenkin ilmiön, että kone ei käynnistynyt siksi, että startatessa jännite laski llian alas, eikä kipinä ollutkaan riittävän voimakas. Näin voi käydä, jos tulpat ovat vanhat tai sytytyskaapelit huonot. Tällöin kyllä ongelmia esiintyy myös kylmänä.

Julkaistu: 27.8.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.