Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3626

Kysymys:

Missä vika, kun Nissan Almera 1,6 vm 96 saa kohtauksen sadekelillä ? Auto käynnistyy mutta käy äärimmäisen huonosti, ei ota kierroksia ja sammuu. Sama toistuu uudelleen käynnistettäessä. Jos auton saa liikkeelle, ongelma katoaa n. puolen tunnin ajon jälkeen. Jonnekin varmaankin kertyy kosteutta, mutta merkkihuoltamo nosti kädet heti pystyyn. Mikä neuvoksi ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Pitäisi vissiin kääntyä selvänäkijän puoleen. Vaivan katoaminen ajossa ja koneen lämmettyä viittaa todellakin kosteusongelmaan. Pahin ongelma lienee, ettei vikaa tietenkään saa ilmenemään, kun auto on korjaamolla. Pitäisi viedä se auto hinaamalla verstaalle, kun vika ilmenee. Toinen mahdollisuus olisi parkkeeata se korjaamon pihaan ja antaa seistä riittävän kauan, kun on sateinen keli.

Kaikkien moottoritilassa olevien sytytys- ja polttonestejärjestelmiin liittyvien (=eli siis käytännössä kaikkien) johdinliitosten tutkiminen tietenkin voisi auttaa, mutta voi olla, ettei vikaa silloinkaan onnistuta löytämään. Ydinkysymys siis olisi, että auto pitäisi saada vikatilassa korjaamolle ja siellä heti työn alle, ettei monttööri odottelisi auton kuivumista!

Julkaistu: 24.8.2004