Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3613

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen ostamassa uutta(tai siis käytettyä) autoa.Olen miettinyt muutaman Fiat Bravan ja Ford Ka:n väliltä.Fiat Brava olisi vuosimallia -99 ja mittarissanoin 85 tuhatta,Ka vuosimaillia -00 ja noin 65 tuhatta mittarissa.

Itse kun en ole mikään autoexpertti niinvoisitko valaista hieman kumpiauto olisi kannatavampi ostos. Ajokilometrejä tulee sopivasti, enkä halua mitään isoa autoa vaan tuollainen pieni ja kompakti on sopiva. Koeajoin Ka:n ja sen tuntui ihan mukavalta mutta Fordeista saa aina kuulla kaikkea miten ne tuovat ongelmia myöhemmin. Pientä vertailua?:)

Näytä vastaus

Vastaus:

Kylläpä on vaihtoehdot! Vähän sama juttu kuin pohtisit, että ostaisinko tavarankuljetukseen pickupin vai kymppipyöräisen! Kyllä Brava ja Ka ovat aivan eri kokoluokan autoja.

Jos kilometrisi kertyvät 90-prosenttisesti taajama-ajossa tai vastaavassa nurkissa pyörimisessä, silloin Ka on ketterämpi. Mutta jos ajat vähänkin pitempiä matkoja, se ei kyllä ole mielestäni kovin fiksu ajokki. Ka on kuitenkin pikkuauto, ja vaikka se onkin pienistä ajoltaan parhaasta päästä, kyllä isompi Brava menee vakaammin.

Fordeissa on ollut kaikenlaisia pieniä vikoja, mutta pitkässä juoksussa ne kuitenkin ovat varsin luotettavia ja vähävikaisia ajopelejä. Fiateja taas ei ole kukaan epäillyt turhan vähävikaisiksi, jotkut ovat sitä mieltä, että nimessä oleva Ähvä pitäisikin kirjoittaa tavallisella rahvaan Veellä!

Tähän mennessä vanhoina Fordit ovat säilyttäneet hintansa paremmin, Fiatien arvo on laskenut nopeasti. Niissä on ollut enemmän kaikenlaisia laatuongelmia vanhoina, etenkin ruoste on pureutunut Italian rautaan tehokkaammin. Brava tosin on vielä sen verran tuore malli, ettei sen ruostumisesta ole kovin laajoja kokemuksia. Kokemukset Ka:sta ovat niin ikään vielä lyhyehköjä.

Itse koen Ka:ssa auton meluisuuden aika pahaksi ongelmaksi. Rengasmelu tunkee sisään häiritsevästi, pitemmällä matkalla se on kiusallinen ominaisuus.

Julkaistu: 17.8.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.