Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3609

Tapio Ketonen

Kysymys:

Miten voisin selvittää suunnilleen luotettavasti ajokilometrit käytetystä autosta, jota olen ostamassa? Auto on ihan kotimaassa pyörinyt ja jo 8 vuotta nähnyt.

Näytä vastaus

Vastaus:

Paras tapa on tietenkin kysellä edellisiltä omistajilta. Jos auto on katsastettu A-Katsastuksen (ent. Suomen Autokatsastus) asemilla, katsastusten yhteydessä kirjatut kilometrilukemat ovat mahdollisesti saatavissa A-katsastuksen palvelusta. Tiedot voi ostaa Internetistä, hinta on 6 euroa. Saman maksaa myös tekstiviestipalvelu. Puhelinpalvelu numerosta 0200-2200 maksaa 8 euroa + pvm). Tiedot voi myös kysyä katsastusasemalta, suullisena ne maksavat 8 euroa.

Kahdeksan vuotta alkaa olla jo sen verran runsas ikä, että kilometrilukemaa tärkeämpi on auton kunto. Niinpä suosittelen, että ennen kaupantekoa viet auton Autotohtorin tarkastettavaksi. Edullisin eli Vaihtotarkastus maksaa 65 euroa, joten sen hinnalla ei paljon remontteja tehdä.

Julkaistu: 16.8.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.