Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3596

Tapio Ketonen

Kysymys:

Peugeot 307 alapallonivelten kiinnitys (lukitus) tarkistetaan kaikista autoista. Tiedotus luettu merkkikorjaamon ilmoitustaululta, ilmoituksen päiväys oli 5.7.04 Onko virallista tiedotetta tyyppiviasta julkaistu millään foorumilla?

Näytä vastaus

Vastaus:

Suomessa ei virallista, mutta epävirallinen on nyt luettavissa. Kiitos vain vihjeestä! Maahantuoja ei asiasta tiedottanut, kuten Suomessa valitettavasti on tapana. Esimerkiksi Englannissa kaikki tuon tapaiset asiat ovat luettavissa nettisivuilta, joita pitää yllä The Vehicle and Operator Services Agency (VOSA).

Suomen AKE raportoi, että viime vuonna sen tietoon tuli seitsemän (7) takaisinkutsukampanjaa. VOSAn tiedostoissa on vuodelta 2003 kaikkiaan 277 takaisinkutsutiedotetta. Vähän siis näyttäisi AKEn systeemi olevan lapsellista puuhastelua.

VOSAn Peugeot 307:n pallonivelten kiinnitystä koskeva tiedote löytyy täältä. Lisää takaisinkutsuja voi etsiä osoitteesta www.vosa.gov.uk/vosa/apps/recalls/default.asp.

Julkaistu: 11.8.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.