Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 359

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, minkälaisia vikoja on ilmennyt Nissan Vanettessa (2,3d) – ostaa päräytin käytettynä vm-96 olevan, varsin siistin pakun. Automyyjä väitti auton olevan juuri huolletun, mutta ei ollut kyllä mitään tositetta siitä. Olisiko käynti Autotohtorilla tai merkkihuollossa aiheellinen? Kilometrejä on mittarissa 140tkm.

Näytä vastaus

Vastaus:

Naapuri tuossa juuri vaihtoi samanlaisen pois. Pahin tyyppivika autossa oli nivelakseli eli kardaani. Se pääsi pari kertaa keskeyttämään matkanteonkin, kunnes hän oppi, että se pitää uusia 60.000 km välein, sitä enempää se ei kestä.

Jos jo olet ostanut auton, niin turha sitä enää tässä vaiheessa on viedä Autotohtorille. Alkaa vain harmittaa, tohtori löytää niin paljon vikoja, joista et ole itse tiennyt mitään! Huolto lienee tehty joko itse tai ei-merkkikorjaamossa. Voithan teettää uuden huollon joko heti tai vasta jonkin ajan päästä, jos haluat pelata varman päälle.

Julkaistu: 15.7.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.