Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3576

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ford Mondeo 1.8 16 V vm. -96 sedan, ajettu vain 83000 km. Auto on siisti ja vähän ajettu, ostettu n.1 kk sitten. Mutta on sellainen ongelma, että vaihdekepissä oleva pakkilukko ( nostettava rengas nupin alapuolella ) alkaa pitää särisevää ääntä kaikilla vaihteilla ns. alhaisilla nopeuksilla.

Ilmiö esiintyy kaikilla vaihteilla ns. resonanssisärinänä ja loppuu kun resonassi loppuu kierrosten muuttuessa , tai kun nostan pakkilukon renkaan ylös nuppia vasten, tällöin särinä loppuu, mutta kun vapautan sen niin särinä alkaa uudestaan.

Ko. särinä esiintyy lähinnä kaupunkiajossa tai kärryä vedettäessä, tien päällä ei tule esiin kuin esim. vastamäissä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Vaihdekeppi alkaa ilmeisesti väristä sopivalla tavalla ja saa renkaan särisemään. Ehkäpä esimerkiksi eristysnauhan tai muun teipin kiertäminen kepin ympärille renkaan kohdalle voisi auttaa. Värinöiden poistaminen onnistuu yleensä vain kokeilemalla eri keinoja riittävän pitkään. Tuo teippi ei poista värinää, mutta ehkä se saisi hankalan sivuäänen loppumaan.

Julkaistu: 2.8.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.