Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3573

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autoni on VW Vento 1.9TD -96, autossa vikisee jatkuvasti joku aina kun kylmänä starttaa auton ja sillä lähtee liikkeelle. Mistä kyseinen ääni johtuu? Autoon on vaihdettu laturi, moniurahihna on vaihdettu ja sitä on kiristetty useaan otteeseen mutta viikon päästä viimeistään vikinä alkaa uudelleen. Merkkiliikkeessä auto seisonut on monta päivää ja sitä on kuunneltu ja rassattu ilman tulosta. Laskua vaan on saatu tehtyä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Vaikea sanoa kuulematta ja näkemättä. Joskus ennen vanhaan liian kireällä ollut jakopään hammashihna sai VW:n ruiskutuspumpun laakeroinnin vikisemään. Kannattaisi vielä tarkistuttaa jakopään hammashihna ja sen kireys. Merkkipajalla on oikien mittalaitekin tuota varten, vaikka monttöörit tuppaavat usein kiristämään hihnan näppituntumalla. Sekään ei ole huono keino, kunhan näpeissä on oikea tuntuma.

Julkaistu: 2.8.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.