Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3554

Kysymys:

Minulla on erikoinen vika WW Passatissa, autoni on vm.1998 oleva Tdi 90 hv. Se lähtee kylmänä hyvin käyntiin, mutta lämpimänä se starttauttaa kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla se kummasti “hörähtelee” ja toisella kerralla startatessa se kyllä lähtee jotenkin käyntiin. Olen molemmat starttaukset suorittanut pitkällä startilla.

Olen autoa käyttänyt merkkihuollossa, mutta tietokone ei ole löytänyt vikaa sähkölaitteista. He kyllä epäilivät ruiskutinpumppuvikaa??

Onko teillä tietoa tai kokemusta edellä esitetystä viasta? Ei viitsis alkaa vaihattaa pumppua ihan tuosta vain, sillä pumppu vaihtoineen on melko tyyris.

Näytä vastaus

Vastaus:

Mystinen homma. Ehkä kannattaisi tutkia, miltä näyttää ruiskutuspumpusta lähtevä paluuvirtaus starttauksen aikana. Koneen muovinen suojuskansi vain pois ja toinen seuraamaan paluuputkea silmä kovana toisen startatessa. Jos putkessa vilistää kovin runsaasti ilmakuplia, polttonestejärjestelmä saa jostakin ilmaa, ja se on dieselille myrkkyä.

TDI:n ruiskutuspumppu on kyllä elektronisesti ohjattu, joten sähkövika voi olla todennäköinen syy ongelmiin, Mutta aivan hakuammuntana ei kannata tyhtyä vaihtelemaan pumppua tai muitakaan osia.

Julkaistu: 25.7.2004