Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3549

Tapio Ketonen

Kysymys:

Vaimollani on ’83 Honda Prelude 1.8 ex coupe, johon on joskus vaihdettu sähköinen bensapumppu vasemman takapyörän eteen helman alle. Pienestä maavarasta johtuen pumppu rikkoutuu helposti etenkin talvella ja kesällä soratiellä. Kysynkin voiko painepumpun tilalle vaihtaa konetilaan imevän sähköpumpun tai voiko painepumpun asentaa tavaratilaan jossa se olisi kolhuilta suojassa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Se vaihtaja on tehnyt typerän asennuksen. Ei ole mitään syytä, miksi bensapumpun pitäisi olla noin kamalassa paikassa.

Riippuu tosin pumpun tyypistä, missä sen pitää olla. Jos kyseessä on kalvomallinen eli naksuttavaa ääntä pitävä, se voi aivan hyvin olla vaikkapa konehuoneessa. Se jaksaa hyvin imeä sieltäkin. Jos taas pumppu on siipipyörämallinen, se ei pysty imemään, jos pumppukammioon tulee jotakin syystä iso ilmakupla. Tällaisen pumpun pitäisi mielellään olla mahdollisimman alhaalla, jotta pumppu pysyisi täynnä.

Mutta eiköhän Hondassa ole alunperin ollut mekaaninen bensapumppu? Sellainen saattaisi kuitenkin olla edullisin, jos pumppu pitää uusia. Sähköpumppu tuntuu turhalta, koska mekaanisellakin kone toimii.

Julkaistu: 21.7.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.