Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3547

Tapio Ketonen

Kysymys:

Missä hiotaan naarmuntuneita tuulilaseja lähinnä Keski-Suomessa tai sen ympäristössä? Onko olemassa jotain hiontatahnaa, jolla itse voisi pienet naarmut hoitaa pois?

Näytä vastaus

Vastaus:

Niitä tuulilasien hiojia ei ole koko maassa monta kappaletta. Suosittelisin, että soitat seinäjokiselle Markku Lanttolalle, 0400 266 270. Hän kulkee eri puolilla maata hiomassa laseja.

Hiominen tulee kysymykseen lähinnä silloin, jos muuten hyväkuntoinen tuulilasi on naarmuttunut esimerkiksi siksi, että joku tyhmeliini on antanut viallisen lasinpyyhkimen hangata ikkunaan naarmun. Jos lasi on kauttaaltaan kulunut, silloin on edullisempaa vaihtaa lasi uuteen.

Lanttola käyttää jotakin sopivaa tahnaa hionnassa, mutta sitä tuskin löytyy helposti mistään kaupasta. Tahnassa taitaa olla timanttipölyä. Ja vaikka tahnaa löytyisikin, tilanne on sama kuin vasaran kanssa. Ei riitä, että on välineet, pitää myös osata käyttää niitä. Lasin hiominen on sellaista hommaa, että siinä jos missään vaaditaan paljon käytännön kokemusta.

Julkaistu: 20.7.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.