Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3540

Tapio Ketonen

Kysymys:

omistan Omega 2.2 elegancen 2001 ja mielessäni on ollut pitkään moottorin vaihto joskus tulevaisuudessa 3.2 litraiseen niin onko operaatio edes mahdollinen ja jos on niin kustannukset kiinnostaisivat myös.

Näytä vastaus

Vastaus:

Oikeastaan kaikki tarpeellinen on selvitetty kahdessa tiedostossa, jotka löydät netistä. Lakitietokanta Finlexistä, www.finlex.fi, löydät ajantasaisesta lainsäädännöstä haulla 779/ 1998 liikenneministeriön rakennemuutospäätöksen.

AKEn sivuilta taas löytyvät ko. päätökseen liittyvät AKE:n soveltamisohjeet. Näiden perusteella selviää, onko muutos mahdollinen.

Kannattaa myös käydä katsastusasemalla kyselemässä. En tiedä, millaisia muutoksia voimansiirtoon ja alustaan eli jousitukseen, jarruihin jne. olisi tehtävä. Jos korirakenteen palkkeja pitää ryhtyä vaihtamaan järeämmiksi, viimeistään silloin hommasta katoaa kaikki järki.

Kustannukset riippuvat oleellisesti siitä, mistä sen uuden koneen ja muut mahdollisesti tarvittavat osat löytää ja mihin hintaan. Uuden koneen mukana pitää asentaa myös siihen sopiva moottorinohjausjärjestelmä, ja on mielenkiintoinen kysymys, miten autossa jo oleva ja uuden systeemin vaatima kaapelointi soveltuvat yhteen. Autosähköalan asiantuntemus on oleellisen tärkeä homman läpiviemiseen kunnialla.

Julkaistu: 16.7.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.