Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3524

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen ostamassa Ford Focus, vm.99 autoon ilmastointilaitetta (ei ole alkuperäisvarusteena). Mistä voisi kysellä esim. purkuosana tai muualta kuin merkkiliikkeestä? Hinta taitaa olla alkuperäisosana melkoinen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Purkuosia tuskin löytyy, mutta niitä voi kysellä Autovahinkokeskuksesta (www.autovahinkokeskus.fi). Lähinnä sieltä voisi löytyä ehjä höyrystin eli jäähdytyskenno ja mahdollisesti kompressori. Keulassa oleva lauhdutin mitä todennäköisimmin rikkoutuu kolarissa, mutta ehkä myös putket saattaisi onnistua löytämään, samoin ohjauskytkimet, mikäli purkajat ovat viitsineet irrottaa osat. Jos järjestelmä on ollut tyhjänä, kuivain joudutaan todennäköisesti uusimaan.

Myynnissä on alkuperäisten osien lisäksi myös ns. tarvikeilmastointeja, joita kannattaa kysellä autoilmastointeja asentavista ja huoltavista liikkeistä. Ne voivat olla jonkin verran edullisempia, mutta ei ilmastointia mistään aivan pilkkaintaan saa. Lisäksi asentamisessa on iso työ. Ongelmana myös on se, että kojelaudan purkaminen on hankalaa ja vaatii erityisosaamista, jotta ei turhaan rikota kalliita kiinnikkeitä turvatyynyistä ym. nyt puhumattakaan.

Julkaistu: 6.7.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.