Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3514

Kysy autoista - kysymys 3514

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kysymyksessä on vuoden -89 mallin Nissan Sunny. Auto “nytkyttää” pienillä nopeuksilla (30-50km/h). Huollossa autosta säädettiin sytytys ja kaasari ja vielä vaihdettiin uudet sytytystulpan johdot. Alipaineletkut tarkistettiin ja otettiin pakokaasuanalyysi. Nytkytys ei hävinny minnekään. Asentaja nosti kätensä pystyyn tämän vian osalta.

Kysynkin, missähän vika piilee. Olen varsin kysellyt henkilöiltä, joilla on samaa vuosimallia oleva Nissan. Jokaisella tuntuu olevan samansuuntaista nytkytystä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Jaa-a, siinäpä kysymys. Ilmeisesti ongelma on se, että seos menee noissa oloissa turhan laihalle. Jos oikein muistan, noita nytkytyksiä oli noissa viimeisissä kaasutinmoottoreissa silloin tällöin. Tuohon aikaanhan moottorit kävivät taloussyistä hieman laihalla seoksella. Tyhjäkäyntiseoksen mittaaminen ja säätäminen ei asiaa ratkaise, pitäisi mitata ajotilanteessa.

JOS ongelma piilee tässä, niin mielestäni on kaksi ratkaisua. Pitää säätää kaasutinta vaikkapa suuttimia vaihtamalla siten, että seos menee rikkaammalle. Tai sitten pitää ajaa jollakin muulla nopeudella tai vaikkapa pienemmällä vaihteella. Ongelma tuskin kuitenkaan on kovin paha, noita Sunnyja kun on liikenteessä vieläkin tuhansia, ja onhan tuo jo kulkenut 15 vuotta.

Julkaistu: 29.6.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.