Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3500

Tapio Ketonen

Kysymys:

Pohdin näin hyvissä ajoin talvirenkaiden valintaa autooni Volvo V50 2.0D. Jos en väärin muista, niin autossa on nyt 205/55R16 renkaat. Minua häiritsee varsin kova rengasmelu karkealla tiellä ajettaessa. Nastarenkaat tuntuvat kitkoja paremmalta valinnalta turvallisuutta ajatellen. Nastarenkaiden melutaso vain arveluttaa, jos se on verrannollinen karkealla tiellä ajoon nyt alla olevilla kesärenkailla.

Mitä mieltä olet, kannattaisiko minun harkita eri kokoista/profiilista rengasvalintaa talvirenkaissa kuin mitä on nyt kesärenkaissa? Hakkapeliitta 4 pärjäsi hyvin viime talven Tuulilasin rengastestissä, mutta oli testin meluisimmasta päästä. Testivoittaja olisi varmaan hyvä valinta, mutta melutaso arveluttaa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Nastarenkaat eivät yleensä enää anna kovin paljon melua siisään. Toki ne ovat kitkarenkaita hieman meluisammat, mutta aika usein on käynyt niin, että vaihdettaessa alle kesärenkaat melu lisääntyy oikein huomattavasti. Kokeilematta tuo asia ei valitettavasti selviä, mutta itse kyllä ottaisin Neloset.

Korkeampi profiili olisi tietenkin hyvä ratkaisu talvirenkaaksi, saattaisi se jopa olla aavistuksen hiljaisempikin. Ongelmana lienee, ettei sopivia kokoja ole. 195/65R15 olisi muuten hyvä vaihtoehto, mutta taitaapa olla niin, ettei 15-tuumainen vanne mahdu, ottanee kiinni jarruihin.

Julkaistu: 19.6.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.