Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 349

Tapio Ketonen

Kysymys:

Pekka P. ihmetteli avensiksen täristäviä tarvike aluvanteita. Minäkin ostin alkukesästä TSW:n aluvanteet avensikseen tärinää ilmeni nopeuksissa 100-120 kävin kerran liikkeessä josta ostin vanteet → tasapainottivat uudelleen tärinä pysyi. Varasin takuuhuolto ajan toyota liikkeestä koska sama tärinä oli myös alkuperäsillä kesärenkailla. Toyota huolto hommasi toyotan hyväksymät aluvanteet ja kumit päälle ja eikun kokeilemaan eipä enää tärissyt eli vika vanteissa? mutta eipä ollut vika vanteissa vaan pulttien kiristyksessä. Avensiksen pyöränpulttien tulee olla tarkasti 11 kg/m momentissa. Tarvikevanneliikkeessä hemmot veti koneella pultit johonkin 5-15 kg tiukkuuteen. Tärinä hävisi myös TSW:n vanteista kun toyotan hemmot asensivat ne kokeilun jälkeen takaisin.Toyotan huolto myös tarjoutui antamaan alkuperäisten vanteiden tilalle uudet vanteet ja kumit jos tärinä jatkuu. Autolla ajettu 62 tkm. Aika jalomielistä vai ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tarjoushan oli ilmeisen hyvä, mutta jos autossa on takuu voimassa, niin noinhan heidän pitääkin tehdä eli antaa uudet pyörät, jos alkuperäisiä ei saada tärinättömiksi.

Aluvanteet näyttävät kaikkiaan aiheuttavan melkoisesti ongelmia. Eräs kaveri kertoi juuri uudesta VW Polosta, johon hän oli ostanut auton mukana aluvanteet. Pyörät täristivät pahasti, eikä vaivaan meinannut saada korjausta. Lopulta asia saatiin selville: vanteissa, siis nimen omaan vanteissa oli säteen suuntaista heittoa.

Niin että kyllä se turhamaisuus teettää paljon ylimääräistä työtä ja vaivaa! Peltivanteet ajavat täysin saman asian.

Julkaistu: 20.7.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.