Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3482

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autoni on kohta kaksi vuotta vanha Citroen C5. Ongelmana ovat äänekkäästi narisevat sivuikkunat. Vika ei ole suuri, mutta erittäin ärsyttävä. Lisäksi ääni tuntuu pahenevan jatkuvasti. Toistuvien tuloksettomien huoltoyritysten turhauttamana alan myös epäillä, ettei sitä saada koskaan poistetuksi.

Miten minun tulisi toimia – onko auton vaihto ainoa ratkaisu? Takuuaika on päättymässä, miten jatkan asian hoitoa sen jälkeen?

Näytä vastaus

Vastaus:

Pidä huolta, että sinulla on tallessa huollon työmääräys, jossa tuo vika on merkitty korjattavaksi työksi. Tämän jälkeen takuun loppumisesta ei ole huolta, sillä takuu ei pääty takuuaikana ilmoitetun vian osalta ennen kuin se on korjattu ja todettu kuntoon saaduksi.

Jos merkkikorjaamo ei saa asiaa kuntoon, ota yhteyttä maahantuojan huolto-osastoon. Mikäli jompi kumpi – maahantuoja tai korjaamo – ilmoittavat, että ko. ilmiö ei ole vika vaan ominaisuus ja kuuluu siis asiaan, pyydä lausunto kirjallisena ja laita siitä tulemaan kopio Tuulilasin toimitukseen. Laitamme sen laajemmaltikin tiedoksi!

Julkaistu: 14.6.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.