Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3464

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen tehnyt uuden auton ostosta esisopimuksen/tilauksen, jossa vaihdossa antamani auton ominaisuudet, varusteet ja väliraha määritellään. Nykyisen autoni katsastusajankohta ajoittuu ajalle ennen uuden auton saapumista. Mikäli katsastuksessa ilmenee korjattavaa voinko jättää uusintakatsastuksen autoliikkeen huoleksi?

Näytä vastaus

Vastaus:

Mielestäni tilanne on se, että liike on tutkinut auton ja määrittänyt vaihtohyvityksen siltä pohjalta. Jos auto ei ole oleellisesti huonontunut käytössäsi, olsiin sitä mieltä, ettet ole velvollinen tekemään korjauksia. Tietenkin sellaiset asiat, jotka ovat tapahtuneet sinun käyttösi takia, pitää korjata. Eli jos polttimoita palaa tms, ne pitää korjata.

Tietysti on niinkin, että jos auto on pakko katsastaa ennenuuden tuloa, silloin sinun pitää huolehtia asiasta, jota pääset ajamaan. Näkisin kuitenkin, että mitään suurempia remontteja ei sinun ole pakko tehdä. Syy auton saannin viivästymiseen et ilmeisestikään ole sinun. Mutta tämä ei ole mikään Korkeimman oikeuden mielipide, ainoastaan yksityishenkilön tuumailua. Kanattaa sopia nämä asiat ajoisssa myyjän kanssa.

Julkaistu: 7.6.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.