Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3450

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kumpi on mielestäsi parempi tapa käyttää manuaalista ilmastointia helteellä: 1) Pidetään ilmastointi koko ajan päällä ja haetaan sopiva lämpö lämpötilan säätimellä vai 2) Pidetään säätö kylmimmässä asennossa ja kytketään ilmastointi vain ajoittain päälle?

Näytä vastaus

Vastaus:

Ilman muuta parempi keino on antaa kylmäkoneen pyöriä koko ajan ja säätää ilman lämpötila sopivaksi lämpösäätimellä. Näin lämpötila on tasaisempi, eikä ilmastoinnin höyrystimeen tiivistyvä vesi aiheuta pahoja hajuja. Jos kompressoria kytketään päälle ja pois, höyrystimeen tiivistynyt vesi haihtuu sisään virtaavaan imaan, ja tästä yleensä aiheutuu ikävää hajua.

Ilmastointi kannattaa kuitenkin kytkeä pois pari kilometriä ennen ajon päättymistä. Silloin höyrystinkenno ennättää kuivua ennen auton pysäköimistä, joten kennoon ei jää kaiken maailman pöpöjä elättävää kosteutta.

Julkaistu: 2.6.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.