Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 345

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,mistä saattaisi johtua autoni, vanhahkon MB:ni, ilmastoinnin ikävä nykinä ? -Nykinä ilmenee aina kun kompura lähtee päälle ja se ikään kuin “lyö vasten” esim. maantie ajossa ja kun se lähtee pois, huomaa auton kulkevan huomattavasti kepeämmin…Autoon vaihdettiin keväällä uudet kylmäaineet, kun freonillisiä ei enää saa. Korvaavaksi aineeksi valittiin R 134 a. Lisäksi ilmastointi järjestelmän kumiletkut uusittiin, jottei kylmäaine pääsisi karkaamaan letkujen läpi, niin kuin jotkut “esson” ammattimiehet puhuvat tapahtuvan, jos korvaava kylmäaine laitetaan vanhoihin letkuihin. No, olihan se aika tehnyt jo tehtävänsä, joten tarpeeseen ne uudet tulikin ! Samalla myös uusittiin ns. kuivaajapönttö ja vetolevy (kytkin), joka tosin vielä hieman hankaa, antaen kilinää. Korjaan tuon asian kun löydän oikeanlaisen vetolevyn. Lisäksi asensimme virtakytkimen ilmastoinnin keulaflektille, jonka voi kytkeä olemaan aina päällä, kun ilmastointi on päälle kytkettynä, mutta siitäkään ei ollut apua, vaikka “esson” pojat niin väittivät. TÄTÄ IKÄVÄÄ NYKINÄÄ EI OLLUT VIIME KESÄNÄ, JOTEN MISTÄHÄN VOISI JOHTUA?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tietenkin yhtenä syynä saattoi olla se, että viime vuonna ilmastointi ei toiminut, mutta ilmeisesti se kuitenkin toimi. Eipä vaivaan liene sitten muuta selitystä kuin se, että uusi kylmäaine on raskaampaa pumpattavaa ja kompressori ottaa enemmän voimaa. Ehkä tämän sattuu lukemaan joku ilmastointilaitteiden asiantuntija, joka voisi antaa asiasta parempaa tietoa.

Julkaistu: 21.7.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.