Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3445

Kysy autoista - kysymys 3445

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen vm2003 FordFusion 1.4 Trend omistaja, löysin sivuiltanne mallit FordFusion 1.4 sekä toinen i-merkillä varustettu, näissä malleissa ei mitään eroa muuta kuin yhdistetyssä bensankulutuksessa.

Luulin että kaikki uudet autot ovat suoraruiskulla toimivia,mitä eroa siis on tässä 1.4 ja 1.4i malleissa ? Ja mistä tiedän kumman omistan katsomatta rekisteriotetta =) ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Valitettavasti meidän autotietokannastamme ovat minua viisaammat ihmiset muokanneet sellaisen, että sen asianmukainen päivittäminen on käytännössä mahdotonta. Maahantuojien antamissa taulukkotiedoissa merkinnöissä on eri päivityskerroilla pieniä eroja mallinimissä ja osin muissakin tiedoissa, Silloin systeemi järkeilee, että kyseessä on uusi malli. Juuri tällä keinolla sitten sinne tulee näitä 1.4 ja 1.4i -malleja vierekkäin.

Tutkin jossain välissä tilannetta, olisiko mahdollista poistaa vanhat mallitiedot. Tähän en kuitenkaan uskalla luvata parannusta, koska minulla ei ole asiaan vähäisintäkään vaikutusvaltaa.

Luulosi siitä, että uudet mallit ovat suorasuihkutteisia, on väärä. Fordilla on toistaiseksi vain yksi ainoa automalli, jossa on bensiinin suorasuihkutus. Se on Mondeo 1.8 SCi. Kaikissa muissa käytetään vanhaa tuttua epäsuoraa suihkutusta, jossa bensa suihkutetaan imukanavaan imuventtiilin yläpuolelle.

Mielestäni auton omistaja kyllä tietää, minkä auton omistaa, joten tähän asiaan en ryhdy ohjeita antamaan.

Julkaistu: 1.6.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.