Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3441

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mitä mieltä olet autokaupan myymän käytetyn auton hinnasta: Volkswagen Polo Variant, 1.4 (farmari). vm 1999, ajettu 46000 km, yhdellä omistajalla, näytti olevan hyväkuntoinen ja ainakin kaupan tarkastuspapereissa kunto hyvä. Autokauppa antaa vuoden huoltotakuun. Hinta on 12 500 euroa? Allekirjoitimme jo ostopaperit, muttemme ole vielä antaneet rahaa. Voiko kauppaa enää perua?

Olemme noviiseja autokaupoissa, joten olisi mukava kuulla ammattilaisen mielipide.

Näytä vastaus

Vastaus:

Näkemättä ei autosta osaa sanoa mitään, enkä kyllä lähde Malmin Delta-Autoon sitä tutkimaankaan.

Auto on aika vähän ajettu, ja jos se on siistissä kunnossa, niin hinta lienee likimain kohdallaan. Autotalli.comin haku löytää halvempia Polo Varianteja, mutta ei yhtä vähän ajettuja.

Kaupan peruminen ei enää sen jälkeen ole helppoa, kun nimet on laitettu papereihin. Kauppasopimus on sitova kuten sopimus yleensäkin, se sitoo molempia osapuolia. Myyjällä on oikeus vaatia hyvitystä eli rahaa, joa kauppa perutaan.

Mutta en sitten ymmärrä, miksi se pitäisi perua. Jos auto on hyvä ja kauppa muutenkin menee hyvin, on aika epäolennaista, oliko hinta pari-kolmesataa korkeampi vai matalampi. Tärkeintä on, että saa hyvän ja itseä miellyttävän auton, jolla voi ajaa useita vuosia ongelmitta.

Julkaistu: 30.5.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.