Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3404

Kysy autoista - kysymys 3404

Tapio Ketonen

Kysymys:

auto hyundai,renkaat kumho 758,onko niin että renkaissa sallitaan toleranssi pyöreydessä ja miten toleranssi mitataan.täristää ja liike ei vaihda.aj.200 km

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos uudet renkaat täristävät, vika voi olla asennuksessa. Esimerkiksi Fordeissa käy usein, että tarvikevanteissa ei ole jarrulevyn kiinnitysruuville koloa, joten vanne ei asetu kunnolla paikoilleen. Rengasasennuksessa voi myös tulla virhe, jos ei käytetä rengasrasvaa. Tällöin rengas ei nouse kunnolla vanteelle.

Renkaan heiton tutkiminen käy kätevästi esimerkiki tasapainotuskoneessa. Siinä kaikki heitot näkyvät pyörän pyöriessä oikein selvästi. Tämä kannattaa vaatia tekemään renkaat myyneessä liikkeessä.

Heittoa ei saa olla kovin paljon, jos se selvästi näkyy, silloin sitä on liikaa. Jos heittoa esiintyy, kannattaa uudistaa vaatimus renkaiden vaihtamisesta. Ellei tähän suostuta, on syytä ottaa yhteys maahantuojaan. Kumhon maahantuoja on Scason Oy, Silakatu 3 b, 20380 Turku, puhelin (02) 276 9696, faksi (02) 276 9699.

Julkaistu: 17.5.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.