Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3398

Kysy autoista - kysymys 3398

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ei kysymys, mutta arvailua Saabisti-Masan ongelmaan. En tunne tuota Saabbia, mutta oisko siinä vielä “perinteinen” hiilijohto puolalta jakajalle? Jos on, niin saattaa lämmetessä tulla “ääretön” vastus ja alkaa pätkiin, kävi kerran yhdessä autossa nuin tulpanjohdolle, eli kylmänä pelitti, mutta kuumana alko “pätkiin”.

Jos ei tuossa vika, niin ehkä jossain “kylmäjuotos”, joka oireilee vain lämpimänä yleensä. Yks mahdollisuus on hapettunut tai p-kanen johtoliitos tai “rispaantunut” johto. Jos pätkis myös kylmänä, vika vois olla tankin korvausilmassa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Nykyisinhän sytytysjohdot ovat kaikki radiohäiriöiden välttämiseksi samantyyppisiä kuin ne hiilijohdot eli korkean vastusarvon omaavia. Tuo voisi tosiaan olla yksi syy. Sellaisesta vanhanaikaisesta moottoritesteristä, jolla voidaan mitata syttymisjännitteet, olisi apua. Jos tarvittava jännite nousee kovin korkeaksi, kipinän tulo saattaa loppua.

Julkaistu: 13.5.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.